Rritje çmimi lë shumë biznese pak opsione, Mbrojtja pak

E pra kjo është se koha e vitit përsëri për shumë biznese. Një kohë e pronarëve të biznesit vit shumë urrej. Kjo është e drejtë, ajo është rinovimi licencë koha!

Shumë shitësit software kanë ndjerë çikë ashtu si klientët e tyre kanë, me disa konsumatorë dështuar për të ripërtërirë programe software të sigurimit ose të zmbrapsen në software dhe hardware përmirësimet si pjesë e masave shtrënguese të brendshme. Shumë nga këto shitësit janë ofruar shitje të veçanta ose stimuj të përmirësuar për të ndihmuar të mbajë klientët e tyre dhe për të mbajtur ato të tanishme, por nuk Symantec.

Në vend të mbajtjes çmimi, Symantec ka bërë zgjedhjen e dalldisur për të dyfishuar çmimet e saj duke eliminuar mbështetje themelore dhe të detyruar përdoruesit në “thelbësor” Mbështetja niveli. Kjo do të thotë qasje në një qendër më pak-se-dobishme thirrjes 24×7 në vend të nga 8×5.

Këtu është avari:

  • Mbrojtja Virus licencimi është rritur me mbi 50%
  • Backup Exec mbështetja është rritur me mbi 90%
  • Për këtë rritje të madhe në një overhead 8-5 biznesit tani merr mbështetje në dispozicion për ta, kur ata nuk janë edhe më të hapur.

Kjo është me të vërtetë për të ardhur keq që kjo vjen në një kohë të tillë të vështirë për bizneset e vogla në të gjithë vendin, si ky kërcim të madh në çmimet do të thotë se shumë prej tyre nuk mund të përballojë për të vazhduar përdorimin e shërbimeve Symantec. Shumë do të jetë e detyruar për të vënë biznesin e tyre në rrezik duke përdorur vjetëruar anti-virus software dhe produktet e pabazuara rezervë, ose do të shikojmë të shitësit të tjera për zgjidhje.

Unë do të jem duke punuar me shumë nga klientët e mi gjatë muajve të ardhshëm për të ndihmuar ata drejt alternativave. Disa klientë janë tashmë zgjedhjen e ofertave të ngjashme nga konkurrentët të tilla si Microsoft, Sophos, I rehatshëm, Aperture dhe CA. Të tjerët do të vuajnë si ata do të humbasin qasje në monitorimin shumë dhe mjetet e menaxhimit te centralizuar si ata shikojnë drejt alternativave burim të hapur. Në të dyja rastet, një kohë të gjatë konsumatorët e Symantec do të thoshte lamtumirën të drejtë-motit miku i tyre, dhe kam frikë të dyja palët do të vuajnë nga kjo marrëzi.

Unë kam vetëm një pyetje për drejtuesit e Symantec:

Çfarë në botë jeni duke menduar?