Update:

Apple ka lëshuar përditësim sigurie 2011-003 të cilat duhet të largojë shumicën e rasteve të këtij malware automatikisht. Detaje në lidhje me procesin e heqjes së dhënë nga ky patch e sigurisë mund të gjenden këtu.

Ju duhet të merrni këtë update automatikisht herën tjetër kontrollon kompjuterin tuaj për përditësime software të sistemit. Veç, dokument Apple Support HT4650 përshkruan metodën e rekomanduar Apple e largimit për këto programe dashakeqe në qoftë se ju ende nevojë për të hequr dorë për disa arsye.

Ndërsa kjo është më shumë një mashtrim se një virus, shumë përdorues janë raportimit infeksionet nga malware i njohur si “macdefender” ose “macprotector.” Ky program momentalisht kerkon nje username dhe password administratori para se të mund të instalohet, dhe rezulton në fotot lakuriq për faqen e internetit pornagraphic shfaqeshin në kompjuterin e përdoruesit. Ky infeksion zakonisht fillon me një përdorues të vizituar një faqe interneti të infektuar dhe u bëri që “Për të ndihmuar në mbrojtjen e kompjuterit tuaj, Apple Web Sigurimit kanë zbuluar Trojans dhe të gatshëm për të hequr ato.” Nese e merrni kete shpejtë, ju duhet menjëherë dalje shfletuesit tuaj dhe afër ndonjë program të rrjedhshëm që duket të jenë të instaluesit të programeve si këtë. Nëse ju keni rënë tashmë për këtë mashtrim dhe instaluar software, then you are already infected. Për fat të keq, mbështetje të Apple ka qenë më pak se e dobishme me zgjidhjen e këtij problemi për klientët, me të tyre Politika zyrtare u “A nuk të pamundurën të fshijnë malware”. Përdoruesit janë të drejtuara në dyqan app, por nuk është dhënë ndonjë udhëzime mbi çfarë të bëni. Për fat të mirë, përdorues keni disa mundësi për heqjen e. opsion i parë: heqjen Manual

Të fillojë në mënyrë të sigurt nga turning off kompjuterin tuaj plotësisht.

 1. Shtypni butonin e pushtetit për ta kthyer përsëri në kompjuter.
 2. Menjëherë pasi të keni dëgjuar për fillimin ton, shtypur tastin Shift. Tastin Shift duhet të mbahet sa më shpejt që të jetë e mundur pas ton për fillimin e, por jo para se ton!
 3. Lirimin tastin Shift kur gri icon Apple duket.
 4. Pasi kompjuteri është ndizet, klikoni mbi Finder (ajo është e kaltër icon lumtur të përballet në të dok)
 5. Aplikime Zgjidh nga sipër majtë të dritares që duket
 6. Rëndësishme: Ndiqni këtë hap me kujdes! Find MacDefender.app or MacProtector.app and click and hold the application (mos e klikoni dy-!) Ndërsa mbajtjen e-button click drag poshtë kërkesën për plehra mund në bankën e të akuzuarve dhe lirimin.

  remove malware from mac

  heqjen MacDefender

 7. Hapur Trash Can dhe të verifikojë se kërkesa është tani në plehra, pastaj me mbyll dritaren Koshi
 8. Kliko dhe të mbajë ikonën Plehra në bankën e të akuzuarve. Në menynë që shfaqet zgjidhni “Koshi Empty”
 9. Në të shpejtë “A jeni i sigurt se doni të zbrazët artikuj në Plehra?” Koshi zgjidhni Empty
 10. Reboot kompjuterin tuaj si ju normalisht do të.
 11. Hapur shfletuesin tuaj të zgjedhur dhe të ktheni atë. Për ta bërë këtë në safari Safari zgjidhni nga toolbar dhe kliko “safari reset”
 12. Për të parandaluar këtë problem në të ardhmen me klikoni Safari safari në shiritin e veglave dhe zgjidhni Preferenca.
 13. Nën skedën e përgjithshme hequr checkmark e ardhshme për të hapur “Sigurt” fotografi duke përfshirë filma, pictures, Dashuri, PDF dhe dokumente tekst, dhe imazhet disk dhe arkivat të tjera.
 14. Përgëzime, Çdo gjë duhet të kthehet në normale!

Për të hequr programin automatikisht, ju keni disa opsione për skanera virus që mund të zbulojë këtë malware. Home Users: Sophos për Mac, e cila është në dispozicion për përdoruesit në shtëpi për të lira nga këtu mund të zbulojë këtë softuer. Përdoruesit e biznesit: ClamXav është në dispozicion pa pagesë, dhe mund të shkarkohen këtu. College Students: Nëse ju jeni një student UF, ju keni të drejtë të përdorin McAfee VirusScan për Macintosh (Virex) përmes licencimit të Universitetit të Floridës së. Ndërsa lidhur me rrjetin UF ju mund të shkarkoni softuerin këtu.