Shërimi pas operacionit kur nuk arrin Google Apps Enterprise

Kjo është një histori rreth IT, re dhe të gjitha gjërat e mëdha dhe të tmerrshme që të ndodhë kur të dy vijnë së bashku. In many ways cloud computing and Software as a Service (MSA) është një bekim për të pamjaftueshëm, mbingarkuara Information Technology departamenteve të cilët pritet të japë të teknologjisë më të mirë ka për të ofruar me 100% uptime dhe nuk ka buxhet. With the emergence of web enabled services from major vendors like Amazon, Microsoft, and Google the age old question posed to IT professionals — është ajo e lirë - Në fund mund të përgjigjet me një oshëtimë po! (Së paku për versionin bazë).

Por si shumë prej gjyshërit tanë kanë thënë para se të, Përvoja më ka mësuar se fjalë e urtë e vjetër mbetet: ju merrni atë që paguani për. I sigurt, shërbim mund të jetë e lirë, por me asnjë marrëveshje të nivelit të shërbimit (SLA) nuk ka asnjë rekurs kur ka një ndërprerje email të tilla si 6 ndërprerjet tonë më shumë që ka ndikuar në Google Mail 2009. But worry not end users! Ka përmirësimet e paguar në dispozicion që të përfshijë një SLA garantuar 99.9% uptime si dhe telefonin dhe mbështetjen e-mail për çështjet kritike. At $50 për përdoruesit në vit kjo tingëllon si një vjedhin!

Çfarë pikërisht nuk do të thotë nga uptime dhe kritik?

E gjitha duket e madhe në letër; nuk ka nevojë për të ruajtur asetet fizike hardware, nuk IT punonjësit për të paguar, dhe kostoja është më pak se licencimit vetëm për zgjidhjet më të pavarur! Për fat të keq, këto garanci të marketingut të duket si Vaporware kur të dhënat hits router.

Për të ilustruar mangësitë në retë, le të përdorim një shembull i vërtetë jetës. A mos për të konsumatorëve fitim ne do të thërrasë “Bamirësi X” kërkuar për të reduktuar lart dhe për të përmirësuar shërbimet për stafin e tyre. Pas më shumë se një dekadë e-mail trajtimit dhe shërbimeve brenda vendit, ata vendosën se ishte koha për të lëvizur në cloud. Fortunately for them, si një institucion jo fitim për ata të kualifikuar për edicionin e jo-fitimprurëse e Apps google. E madhe!

Ja përfitimet që ata kërkonin:

  1. Ne mund të zvogëlojë përdorimin tonë bandwidth duke mos trajtimin e-mail veten
  2. Burimet tona serveri do të jetë i lirë dhe mund të përdoret për qëllime të tjera
  3. Ne mund të sigurojmë webmail më të mirë për të punësuarit tanë.
  4. Ne të ketë qasje në burime të përbashkëta të tilla si menaxhimin e kontaktit dhe dokumentet që janë të ‘në retë

Realiteti edhe pse ishte se ky ndryshim nuk ishte aq e thjeshtë sa ata kishin pritur. Nuk ishte çështje e klikoni migrojnë përdoruesit.

Kjo është kur Bamirësisë X quajti mua.

Fillova me konfigurimin Google Apps llogarinë e tyre dhe duke kaluar nëpër procesin e përmirësimit ajo në edicionin e jo-fitimprurëse. I emigruar mail user tyre duke ndërtuar në mjetet e migrimit, and I synchronized the user accounts with Google Apps Directory Sync Tool (VITI). And that is where the utilities fell short. It appears that Google mendim about the idea of users synchronizing their active directory passwords with Google Apps. I emphasize thought, sepse me sa duket që është aq larg sa mori Google. Want Single Sign On? Want Synchronized passwords using LDAP or AD? Kohë për ta kthyer në mjete të palës së tretë. Në rregull, të drejta të mjaftueshme. mjetet e palës së tretë janë në dispozicion për të bërë këtë, dhe ata punojnë. Asnjë të keqe, nuk i urryer. Por një dokumentacion pak më shumë në këtë temë nuk do të dëmtojë.

Atëherë të gjitha ferr theu të lirshme. Një pjesë të vogël të përdoruesve nuk mund të hyni brënda për të e tyre të Google Llogaritë. Pra, gjueti për shkak filloi.

Ishin ata pezulluar? - Nuk ka!

Ishin ata duke përdorur një fjalëkalim i gabuar - Nuk!

Mund ta update fjalëkalimin e tyre - Nuk?

Strangely I could not update their user accounts using the web interface. Any change — password, pseudonime, email kurs, emra - rezultuar në një gabim i panjohur #1000.

Në rregull, I menduar. Ajo thotë se të provoni përsëri më vonë, por unë shoulda TË JETË NË GJENDJE për të rinovuar theire VITI Using password.

VITI Fail - 1301 Entiteti nuk ekziston!

VITI Kjo dritare të kuptohej se përdoruesi nuk ekziston. Kjo ishte e papritur pasi unë kam shikuar vetëm në informatat e përdoruesit në web interface dhe ajo me siguri ka ekzistuar.

Ticket Time

Kohë për këtë mbështetje me shkelm në! Që ky ishte një botim jo-fitimprurëse, përkrahje është përfshirë. Kështu që unë klikuar mbështetje dhe pasuan pyetjet e mposhti. Google vendosur se kjo nuk ishte një 'kritike’ çështje që nga shërbimi nuk është plotësisht poshtë, dhe unë nuk mund të them se unë nuk u pajtua. Google tha se i vetmi opsion mbështetje në dispozicion është esupport.

I plotësuar formularin e, dhe u prit me një email të shpejtë nga një miqësore e shërbimit të përfaqësuesve të tyre të konsumatorëve. The representative worked with me to quickly determine that this issue was beyond his level of expertise and escalated the ticket to a specialist.

Deri tani mirë.

Unë atëherë pritur për 3 ditë. Kam marrë pyetjet nga stafi se kur ata mund të kontrolloni e-mail e tyre. Kur do të jetë fikse? Ata kishin afatet dhe çështje të rëndësishme që nevojiten për të trajtuar në inboxes e tyre.

I pyetur mbështetje, që u përgjigj se ata “nuk e di ndonjë workarounds në këtë moment.” Mundësia e vetme që ne kemi qenë në gjendje për të dalë me të ishte për të fshirë llogarinë dhe rikrijuar atë – nuk është një zgjidhje shumë e mirë pasi që të gjitha mail do të jetë e humbur në mes të tranzicionit dhe në kohën e llogarisë do të mund të rikrijuar.

Pra, ne kemi pritur disa më shumë. E-mail nuk mund edhe të përcillet për përdoruesit e prekur - çdo ndryshim në email kurs rezultuar në një gabim i panjohur.

Një javë kaloi, kështu që unë postuar në forum Google mbështetje duke shpresuar se dikush - dikush - do të ketë një propozim se si të rregullohet ose workaround çështje. Përdoruesi pas përdorues raportuan probleme të ngjashme që nga tranzicioni i Google-it të përdoruesit Apps në Google Llogaritë, por nuk ka pasur rezolutat e tjera se sa të presin për ndërhyrje manuale nga një punonjës Google.

Kohë e mban në tik-tak

Pas tetë ditësh e pritjes kam ardhur për një zgjidhje të mi.

Që nga ajo dukej se llogaritë janë krijuar pjesërisht (ata u shfaq në web interface dhe mund të merrni e-mail, por nuk mund të modifikohen ose të shërbimeve të aksesit) ajo u shfaq e tyre kishte qenë një gabim në mënyrën se si llogaritë janë përpunuar gjatë krijimit të. It seemed clear to me that the problem was an inconsistency in Google’s infrastructure. Heqja e llogarive do të lejojë të sistemeve për të rënë dakord mbi statusin e llogarisë së, por mund ata të dy të bëhen për të rënë dakord se llogaritë ekzistuar? Perhaps I could force Google to recreate the already existing accounts without losing the current data.

I attempted to rerun the transition to Google Accounts on the affected users manually, por pavarësisht nga auto-mbushur njohjen e përdoruesve të tyre, kur kam klikuar tjetër që më është bërë një gabim që llogaritë nuk kanë ekzistuar.

Qasja ime e ardhshme ishte për të krijuar përdoruesit e rinj me emra të njëjtë duke përdorur pult. Këtë kohë unë u tha se ishte një gabim për shkak të llogarive nuk ekziston. Është e qartë se ka qenë dy sisteme të ndara të pyetet.

Kjo ka ndodhur me mua që unë të mund të jetë në gjendje për të marrë mesazhet e më e dobishme gabim duke shkuar tek-command line. Kështu që unë instaluar Google Apps Manager, i cili është i njohur edhe si Gam. Gam përdor Google Apps sigurimin API për të bashkëvepruar me llogarinë e Google Apps.

Unë u zhvillua një numër i pyetjeve në llogaritë e dija se ishin prekur duke përdorur Gam për të parë se çfarë ka ndodhur. While queries would return data about the username, pseudonime, dhe nëse ata kishin rënë dakord për kushtet e shërbimit, përdoruesit nuk mund të ndryshohet, kthyer gabim “1301 subjekti nuk ekziston”. Kështu që unë u përpoq të krijosh shfrytezuesin përsëri, e cila kishte një rezultat të papritur.

ServerBusy(1001)

Cuditerisht, Unë u tha se sistemi ishte i zënë. Pra, kam pritur dhe u përpoq përsëri.

EntityExists(1300)

Si i dyshuar, ajo më tha llogari tashmë ekzistonte. Por nga kurioziteti, Unë u përpoqa të identifikoheni.

Ajo ka punuar

Për çfarëdo arsye, Unë kam qenë tani në gjendje të identifikoheni në llogarinë e prekur. Kam provuar një tjetër llogari.

ServerBusy(1001)

Duke menduar ndoshta ky gabim do të thotë më shumë se ajo ishte e lejuar në, I u përpoq të hyni brënda për këtë llogari të dytë përpara se të provoni përsëri. Kjo llogari ka punuar edhe tani siç pritej.

I kontrolluar pult dhe ndërfaqe web tani ka punuar siç pritet në këto llogari, si dhe.

Ndërsa përgjigja ishte e çuditshme, çdo gjë që ka ndodhur në fund server duket për të korrigjuar këtë problem, kështu që unë u zhvillua një skenar që përmbante të gjithë përdoruesit e prekur dhe zgjidhur problemet në llogaritë e mbetura.

Re nevojat balestrat

Charity X is now working merrily away using Google Apps, Docs, dhe mjete të tjera në retë, por e tranzicionit ka bërë të qartë të menaxhimit që nuk ka një furrë magjik që vetëm ju mund të “vendosur dhe harrojnë” kur është fjala për IT. Ndërsa nuk ka ende një vlerë e madhe dhe kursimeve që do të kishte në retë, kjo joproduktive është shqetësuese si një IT administrator. When I run my own systems, Unë e di se çfarë po ndodh prapa skenave, dhe nëse gjërat shkojnë keq unë e di se ku mund të shikoni për përgjigjet. With hosted services I am at the mercy of third parties to provide adequate documentation and timely support. Edhe në qoftë se puna ime nuk është shkaku i problemit, Unë jam ende pritet të japë zgjidhje për klientët e mi shpejt. Kur unë nuk mund ta shikoni nën kapuç, Unë kam nevojë për partnerë që mund të zgjidhë problemet në orë - nuk javë. mbështetje Konsumator nënkupton ofrimin e zgjidhjeve aktuale. Thjesht duke pranuar një problem nuk është e mjaftueshme.

Kur ofruesit e re po konkurrojnë për qasje në kontrata fitimprurëse me agjencitë federale dhe shtetërore dhe korporata të mëdha është e rëndësishme që ata të mos harroni se çdo klient akuza. Kur një përdorues nuk mund të hyni në adresën e tyre nuk mund të konsiderohet kritike për Microsoft apo Google, por kjo është një çështje kritike për atë përdorues. A week of downtime is simply unacceptable to users, sidomos në qoftë se përdoruesi prekur ndodh të jetë një krijues vendim.

Unë pres që të re shërbimet që punojnë si një furrë magji, but for the foreseeable future I see only job security in re.