Pas lëshimit të pahijshme Comodo e certifikatave për vende të tilla si Google, we have now been made publically aware of the same thing happening at the Certificate Authority diginotar.nl. Një çertifikatë për *. google.com është lëshuar, dhe duket se marrësi është qeveria iraniane. Ajo aktualisht është e paqartë pse këtë certifikatë ishte lëshuar, por është e qartë qëllimi është që të përdorin atë për një majmun në Mesme (MITM) Sulmi në bazë të raportet e dorës së parë. Firefox-i do të nxjerrë një përditësim shpejti që do të çaktivizoni këtë Autoritetit Vërtetim për të parandaluar sulmin, por në ndërkohë kjo mund të bëhet me dorë duke ndjekur udhëzimet e gjeni këtu.

Nëse ju jeni një përdorues Internet Explorer ju mund të hiqni certifikata diginotar përdorimin e këtyre udhëzimeve:

  1. On the Tools menu of Internet Explorer, click Internet Options.
  2. On the Përmbajtje tab, click Certifikata.
  3. On the Trusted Root Certification Autoritetet tab, klikoni çertifikatën e duhur, click Heq, dhe ndiqni udhëzimet në ekranin tuaj.
  4. On the Autoritetet Intermediate Root Certification tab, klikoni çertifikatën e duhur, click Heq, and then click Po.
  5. Click Afër, click Në rregull, dhe pastaj rinisni Internet Explorer.
Unë jam i thënë se Chrome do të jetë gjithashtu dhënien e një update për të hequr këtë CA, por në ndërkohë ju mund të hiqni certifikatat Diginotar duke përdorur udhëzimet e gjeni këtu.
Ky sulm duket të jetë për qëllim kryesisht në qytetarë dhe aktivistë të Iranit, kështu që nëse ju jeni në Iran ju lutem, përdorni kujdes ekstra si kjo certifikatë ka qenë në të egra për disa kohë. Është e rekomanduar që ju të ndryshojnë fjalëkalimet në llogaritë Google tuaj sa më shpejt të jetë e mundur.