Информатичка технологија координатор


Клучни квалификации:

Кевин Харт е обезбедување технички совети, Проект за управување со, програмирање, Веб-дизајн, и новите медиумски услуги во Флорида за повеќе од една деценија. Во прилог на својата работа со невладини организации и приватни корпорации, тој придонесе за независните вести и новинарството. Г-дин. Харт, која ќе обезбеди техничка експертиза за бизниси кои се движат со големина од проектот-ups, на Fortune 500s и во индустриите како што се различни лаборатории за тестирање, новински организации, инженеринг, and manufacturing. Во 2005, Г-дин. Харт соработувал со новинар и режисер Брајан Конли за развој на арно во Багдад проектот, која вработени ирачки новинари за да се произведе видео пакети секоја недела за разни теми за секојдневниот живот во времето на војната во Ирак. Проектот освои бројни награди, како еден од првите онлајн видео серија, и оттогаш се burgeoned во свои граѓанско новинарство синдикатот, Мали Вести. Г-дин. Харт обезбедува поддршка за мали проекти, вклучувајќи Светот Вести Storymaker, апликација за обука на новинари и мапирање и мониторинг на проекти за користење Докази and open source SMS портали. Hart has also provided his technical expertise to news organizations such as "Индипендент" Флорида "Алигатор".

ОБРАЗОВАНИЕ:

БА, Антропологија, Универзитетот на Флорида - Gainesville, 2009

 

ПРОФЕСИОНАЛНО ИСКУСТВО:

2011 - Тековен, Директор за ИТ;
АБЦ Истражувања лабараторија, Gainesville, FL

Одговорни за контрола на ИТ инфраструктура, operations and development and implementation of IT processes for all information systems. Управување со поддршка на десктоп персонал кои обезбедуваат услуги за поддршка и назад канцеларија бизнис операции и клиенти. Одговорни за систем за управување со информации архитектура дизајн и имплементација.

2005 - Тековен, Информатичка технологија координатор,
Мали Вести, Филаделфија, Па

Обезбедува веб и хостинг услуги за поддршка за мрежа, вклучувајќи живее во Либија Storymaker проектот и Alive.in, Арно во Египет, Жив во Багдад, и арно во Авганистан. Врши внатрешна безбедност ревизии и проверка на интегритетот на податоците на интернет контент менаџмент системи. Одговорни за бекап решенија за веб-сајтови и бази на податоци. Развива доказ за концепт на сајтови за нови проекти и сајт редизајн. Имплементира нови можности за интеракција граѓанин користење на нови медиуми технологии. Кевин разви SMS кон интернет технологии кои овозможуваат меѓународни набљудување на изборите, geocoding and event heat-mapping as well as internationalization (повеќејазични сајтови) и во реално време за надгледување на катастрофи и специјални настани.

2008 - Тековен, Систем инженер,
Кампусот комуникации, АД, Gainesville, FL

Обезбедува техничка насоки за содржината на веб сајтови систем за управување со усвојување и примена. Врши хардвер и софтвер распоредување, вмрежување, и поправка на хардверска инфраструктура. Обезбедува десктоп безбедност и услуги за поддршка. Одговорен за идентификување и решавање на одделни технички потреби помеѓу одделенијата, вклучувајќи и хардверска, софтвер, и веб присуство барања. Обезбедува 24 часовна поддршка за време на критични операции. Одговорни за управување на критични бизнис мрежната инфраструктура, поддршка на стотици корисници во повеќе од половина дузина поделби оперативен 24 часа дневно. Систем за поддршка бара познавање на клиентот компјутери користат Microsoft Windows и OS X, како и сервери работи на Линукс и Windows. Одговорен за управување со безбедност на firewall, интернет филтри вклучувајќи прокси и длабоко инспекција на пакетите сообраќај (dpi), група политики, мрежа прекинувачи, рутирање на опрема и успеа VPN услуги.

2010 - Тековен, Data backup услуги консултант,
Солидна системи CAD услуги, Хјустон, Соединетите Американски Држави

Одговорни за обезбедување на самото место да Off-сајт се обезбеди податоци за бекап и услугите за пренос за мисијата на критичната инфраструктура. Како data backup консултант, Кевин обезбедува процес-управувано ротациона backup на решение за управување со претпријатието бизниси кои се потпираат на SSCS секојдневниот за пристапност, безбедноста и сигурноста на податоците на нивните сервери.

2008 - 2010, Веб Услуги консултант,
Северна Флорида Хералд, Gainesville, FL

Консултант за главен регионален весник. Одговорен за претворање на печатените содржината на електронското издание и издавачка содржината во ограничен временски период. Врши проверка на грешка на средства за испорака до потрошувачите.

2008 -2009, Развој на веб и хостинг консултант,
Шампионатот Град Realty, АД, Gainesville, FL

Развива и одржува стандардите и веб сопствени контент менаџмент систем. Кодови сопствени дискот за да се овозможи увоз, извоз, и синдикални на домувањето на податоци помеѓу MySQL база на податоци и други системи. Креира гео-локација алатки за да се кодираат и прикажување на база на средства до крајните корисници преку интерактивни веб интерфејс.