Ако се кандидира на e-commerce сајт и ќе забележите невообичаено бавно нарачки изгледаат денес, тоа би можело да биде дека плаќањата не се соодветно обработени. Mastercard, Преглед, Paypal, Амазон, и други компании кои се отсечени услуга на Wikileaks имаат претрпено напади врз нивните веб-сајтови од страна на групи 4chan и “Анонимен” кои се користат за директно напади да се забави или запре веб операции во овие компании. Denial of Service, исто така познат како DOS или DDOS напад, работи, преку создавање десетици илјади или понекогаш милиони симултани конекции до веб-сајт, големо и тоа предизвикува таа да се забави или не.

Mastercard е најновата жртва на овој напад, како група 4chan е потврдено дека нивниот веб-сајт донесе долу во целост, и постојат непотврдени извештаи дека уплатата е исто така биле погодени. Paypal и Амазон, исто така, биле нападнати од група која себеси се нарекува еден анонимен, но досега биле во можност да ги издржи нападите.

Користење на DDOS против веб-сајт е нелегална во повеќето земји, но може да биде тешко да се запре, бидејќи тоа често вклучува илјадници компјутери, кои се обично низ неколку меѓународни граници или на посебни мрежи.

За среќа на нашите клиенти им се дава заштита од овој вид на напад. Се користат различни алатки закана за идентификација, вишок, и поврзување Дроселиране да им обезбеди на нашите веб-сајтови работа сигурно. Нашите системи вработи содржина испорака мрежа која го дели нашите системи географски, така што еден напад од една област на светот не се однесува на веб перформанси во друга географска зона. Ние, исто така, откриваат необична активност, како што голем број на барања или необични барања од компјутери и проверка врска секој компјутер е против различни бази на податоци за да утврди дали има добри или лоши репутација онлајн. Ако ништо друго не успее, Ние користиме Дроселиране механизам со кој се намалува оптоварувањето на нашите сервери со исклучување на не-есенцијални услуги. Ние тогаш разтоварвам содржина кон резервната сервери да се справи со оптоварување на додадена. Ние дури задржи редовни бекап на Офсајт и да работите назад и да работи во случај на хардверски проблеми или елементарна непогода.

Има некои работи што парите не можат да купат, но сигурно сигурен хостинг можеш да најдеш на GainesvilleComputer.com. Кога користите компјутери Gainesville можете да бидете сигурни вашиот сајт ќе продолжат на врвот перформанси дури и при најмал стресни услови на нето има да понуди!