Ако се користат нови верзии на Open Office или Либре Канцеларијата на Macintosh компјутер може да се доживее со страшната JRE грешка. Оваа грешка предизвикува секакви проблеми, вклучувајќи предизвикување на програмата за да се замрзне и што е невозможно да се откаже од некои дијалог кутии.

За среќа, постои еден фикс. For those of you who need a quick and simple fix, Препорачувам користење нео канцеларија 3.1, кои не ги доживеавте овие прашања. За оние од вас кои сакаат да ја користат последната и најголема од openoffice.org или LibreOffice, тоа што има релативно едноставен фикс.

Прво, ќе треба да бидете сигурни дека вашата канцеларија програмата е затворена.

Следна, оди на наоѓачот и контрола кликнете на иконата вашата канцеларија програмата. On the menu that appears, изберете “Покажи Содржина пакет”.

Потоа отворете го папки:

Содржина > основа-линк > часовници-линк > Грешка

Ти си речиси таму! Само уште три чекори!

Сега треба да се движи на датотеки “libjvmfwk.dylib.3” и “sunjavaplugin.dylib” to the trash.

Конечно, преземање на овие замена датотеки: libjvmfwk.dylib.3 и sunjavaplugin.dylib и стави ги во папката што ја брише од оригиналите.

Сега кога ќе го рестартирате Open Office / Libre канцеларија одберете:

[Име на програмата] >Опции > [Име на програмата] > Јава

Изберете го копчето и кликнете ОК.

Сето тоа е направено! Вашата програма треба сега да работи како што треба!