iTunes 9.1 Паѓа? Ако вашиот песни ќе се отвори имам еден фикс!

Многу Mac корисниците се за известување проблеми со iTunes по последните новости. Проблемот се појавува еднаш iTunes е затворена по неодамнешната промена е инсталиран. Откако ја затвори, itunes will not reopen or will crash constantly. Sometimes the itunes icon just bounces in the dock and must be forcibly quit.

За среќа, постои едноставно решение. Прво, забелешка на проблемот се јавува само да влијае на iTunes 9.1 или поголема. Ако имате поинаква верзија на itunes ќе може да има друг проблем! The crashing is caused because a plugin called “Flip4Mac” that allows Windows media content to play was modified by a program called monolingual. Monolingual strips out unnecessary language files, печатач возачи, and computer architecture information that you don’t normally need. За жал, во овој случај, исто така, доведува до оштетување на приклучок, така што тоа ги предизвикува iTunes да пропадне кога е отворена.

За да го реши ова прашање кликнете на и изберете Оди Пронаоѓач > Go to Folder. Past in:

/Applications/Flip4Mac

и кликнете на:

“Flip4Mac WMV Uninstaller.pkg”

Потоа следете ги инструкциите отстранување.

itunes should now work properly. Reinstalling Flip4Mac should not prevent itunes from working unless you run monolingual again. If you decide to use monolingual in the future, треба да додадете Flip4Mac на црната листа од страна ќе:

Monolongual > Опции > Додајте

Потоа одберете:

(Локален хард диск Име) > Библиотека > Рамки > TSLicense.framework > ОК

Uncheckmark “Јазици” и “Архитектура” до овој нов запис и да го затворите параметри.

Овој баг се пријавиле на продавачот на софтвер (Тракерот проект 2872799) а исто така влијае на другите производи кои користат видео или аудио декодирање додатоци како што се Adobe After Effects и Final Cut Pro.