Ажурирање: Сега дека Google има направено оваа промена на располагање на јавноста на решение подолу веќе не работи, но ново решение може да се најде тука.

Google е познат по своите “Google Labs” и “бета” производи, но обично мора да тргнете во добиете пристап до овие карактеристики. За жал за некои Google сметка на сопствениците има тест ќе се кандидира за пребарување на google дека не постои очигледен начин да тргнете во или тргнете на. Функцијата, а можеби и корисно е досадно на многу корисници како што се користи се од левата страна на веб-сајтот на железнички и комплицира колку резултатите од пребарувањето се прикажуваат.

google testing features on unsuspecting users

Google тестирање опции за пребарување во странична лента

Според интервјуто со Пребарувач земјиште Мариса Маер со, потпретседател на корисничкото искуство и пребарување на производите, “Ние сме во основа во потрага на нов изглед и чувство за Google. "

Тестот започна во ноември, и првично беше планирано да прецртаните на дополнителни корисници на почетокот на оваа година, но досега тоа не се случи.

Одложувањето може да се должи на загриженоста произлегуваат од корисници кои биле вознемири со нов интерфејс, често пишува во коментари дека изгледа на интерфејсот е инспириран од Google ривал Бинг, работи од страна на Microsoft.

За оние корисници, кои биле подложени на новиот интерфејс и сакаат да ги повратам, нема очигледно решение, иако тестирање покажа дека интерфејс може да се врати со расчистување на сите Google cookies и кешот на прелистувачот, затворање на вашиот пребарувач и тогаш повторно отворање.

Се надеваме дека ако на Google одлучи да распореди нов интерфејс масовно тие ќе им овозможат на корисниците можност за оневозможување на тоа или поставување предност во својата Гугл сметка.