Голем број на Google Apps клиенти се соочуваат со проблеми со пристапот на Google Adsense или ДаблКлик услугите по нивното сметки биле префрлени или transitioned на новиот Google Apps инфраструктура. This problem leaves users with no place to turn and no resolution in sight with disturbing messages like:

Неовластен пристап
Ние се извинуваме за непријатностите, но ти не се овластени да ја посетите оваа страница. Ако мислите дека ова е грешка, Ве молиме контактирајте со вашиот акаунт менаџер.

и

Грешка: Овој Google сметка не е овозможено за AdSense. Ве молиме да се регистрирате за AdSense профил.

Ако сте ДаблКлик за издавачи или ДаблКлик за мал бизнис клиентите, ова може да биде и фрустрирачко и страшно, бидејќи тоа ви кажува да си контакт. “Што се случи со мојот профил?” може да се праша. Searching the Google Support forum or contacting Doubleclick through their various contact forms yields no results, но не паника! ние имаме решение што само може да ви се врати и водење повторно!

Проблемот се чини дека потекнуваат од привремен сметки, кои беа создадени за време на транзицијата успеаја да мигрираат, дури и откако ќе добиете порака дека транзицијата на домените е завршена и сите конфликтни сметките се реши.

Иако не постои конечна одлука во овој момент, Вашиот најдобар шут е да се користи Google сметка обновување страница и внесете го вашиот привремена email адреса. Оваа адреса на е подесување како корисничко име%домен.TLD@ Gtempaccount.com, така на пример ако вашиот email пред се [email protected] би внеси Боб% corporation.net @ gtempaccount.com. Кога ќе бидете известени тврдат дека всушност можат да добиваат е-мејл на таа адреса. Вие во моментов треба да добие ресетирате лозинката на вашиот нормален мејл адреса која можете да го користите со [email protected] за пристап до AdSense и ДаблКлик. Оваа нова лозинка не треба да влијаат на вашиот Google Apps лозинка на сите. Откако ќе се најавени за да Даблклик, би требало да можете да го додадете вашиот оригиналниот e-mail адреса назад во системот.

Со среќа, и дозволете ми да знам како оди тоа!