UPDATE: За жал, Google не е веќе овозможи на корисниците рачно да го одредите што сакате сите резултати, одлуки врска подолу бескорисни. За сите оние кои се уште сакаат да пристапат до повеќе симплистички интерфејс предлагам со помош на Google мобилен се наоѓа на https://www.google.com/m или алтернативно, како што се пребарување Teoma. На приклучокот наведени подолу, сепак, сеуште работи одлично за додавање на дополнителни услуги за пребарување на вашиот Firefox search bar-от.

Google неодамна го промени начинот на кој нивната пребарување изгледа да поблиску се поклопува со додатоци понудени од страна на ривалски пребарувач Бинг, но многу корисници не им се допаѓа новиот интерфејс.

Google's new search design

Many users are complaining about the new left sidebar on google's redesigned search results page

old style google search results layout

Корисниците можат да добијат стариот Резултати од пребарувањето дизајн назад со помош на специјално направена URL за нивните пребарување на google

Се објави претходно, за време на тест период дека е можно да се оневозможи се лента од страна на расчистување "колачиња", but now that the interface has been deployed to the general public this trick no longer works. But do not despair, ако сеуште преферираат стариот интерфејс се уште постои лесно решение: едноставно го поставите вашиот почетната страница на Google и ознаки на http://www.google.com/webhp?hl=all&source=hp.

За да се поправи на search bar-от во Firefox едноставно се инсталира “додадете до лентата за пребарување” додаток на, рестартирајте го Firefox, и одат на својата нова Google белешка (http://www.google.com/webhp?hl=all&source=hp). Следна десен-клик за пребарување влез кутија (каде нормално типот што сакате да пребарувате за) и одберете “додадете до лентата за пребарување” и тоа е тоа! Enjoy having your old google back!