По ажурирање McAfee антивирус со најновите дефиниции (Верзија за 5958), многу прозорци XP корисниците им беше кажано дека имале вирус наречен “W32/Wecorl.a” во C:WINDOWS\system32\svchost.exe. After cleaning this file or rebooting their computer would either fail to boot completely or would restart over and over in an infinite loop.

If you use McAfee Anti-virus and experience symptoms similar to this there is a relatively easy fix. To repair the problem boot your computer and hold down the f8 key during start up (откако производителот на компјутери логото, но пред прозорците на логото).

Кога ќе бидете известени со неколку додатни опции, изберете “работењето во сигурниот режим” од листата со користење на вашите нагоре и надолу и со притискање влегуваат стрели или враќање, кога тоа е означен.

По стартува во Safe Mode ќе биде предочено со порака прашува дали сакате да продолжите. Бидете сигурни да одберете Yes или ознака OK да продолжи.

Следна кликнете на копчето Start и одберете “Испратена”. Во дијалог прозорецот тип:

Ц:\Program Files McAfee VirusScan DAT 5958,0

and click ok. Once a new windows opens, бришење на содржината на папката.

Сега кликнете на Start менито и изберете “Испратена” повторно. Во дијалог прозорецот тип:

копија% systemroot% system32 dllcache Svchost.exe% systemroot% system32

Сега отворете го старт менито и кликни “Испратена” конечна време. Во дијалог прозорецот тип:

SFC / scannow

Системската датотека Проверка сега ќе ги провери вашите датотеки да бидете сигурни дека се што е назад во место. Штом ќе ја заврши успешно, рестартирате вашиот компјутер со избирање на исклучување од старт менито и кликни “Рестартирајте” во конзолата.

Ако ова не успее да го реши проблемот молам контактирајте ме и јас ќе бидам среќен да ви помогне во решавањето на овој проблем без трошоци за вас!

Според McAfee го веб-сајтот:

“За влијание дом или канцеларија клиенти кои имаат направените трошоци за поправка на компјутери како резултат на безбедносна надградба прашање, Ана ќе ги обесштетува разумни трошоци, како што е посета на локалната техничка поддршка на специјалист.”

Ако не користи McAfee антивирус или искуство проблем, освен онаа што е опишано, се уште треба да се јавите 352-234-4278 веднаш да закаже поправки. Поправки често стануваат потешки и време на подолго ќе чекате да се поправи вирус или други компјутерски проблем.