Се чини дека на регистратор Ascio технологии has been targeted by a group of turkish hackers. Како резултат на, многу веб-сајтови вклучувајќи ги и оние на големите корпорации, вклучувајќи Acer и Обединетите парцели служба се пренасочени, давајќи им на појавата на се пробиени. Иако ова не влијае на сервери хостинг податоци во сопственост на погодените компании, тоа го прави да биде невозможно за корисниците да стигнат до овие веб-сајтови како whois евиденција се истуркан и DNS услуги надградба на нивните записи.

We expect many more customers to become exposed as these records propagate and warn users not to send sensitive data (како што се превозот, корисникот, или информации за кредитна картичка) да влијае на услуги до ова прашање е решено.