На веб-сајтот GainesvilleComputer.com е управувана од Kevin Hart, технички консултант со повеќе од една деценија на искуство со информатичка технологија, програмирање, веб дизајн, безбедност, и мултимедија.

Во текот на последната 10 години, Kevin Hart has provided technical guidance and new media services to numerous clients throughout Florida and the globe. Since 2002 Кевин придонесе вести и документарни видео на независни медиуми, collaborating with fellow reporter and film-maker Brian Conley to develop the Жив во Багдад проект, one of the first ever online video series. The project has since burgeoned into its own citizen journalism training and consulting syndicate, Мали Вести.

Во 2006, Кевин се пресели во Геинсвил да ги извршуваат своите академски интереси во Антропологија, масовна комуникација, and informatics at The University of Florida. After graduating with high honors, Кевин се врати на својата љубов за обезбедување на информатичка технологија решенија за бизнисите и корисниците. His current clients include businesses in the fields of medical devices, инженеринг, медиумите, ресторани, управување со недвижности, управување со информации, земјоделство, здравството и невладини организации (НВО).

Погледни комплетна биографија