Pris fottur etterlater mange bedrifter få alternativer, lite beskyttelse

Vel det er den tiden av året igjen for mange bedrifter. En tid på året mange bedriftseiere vemmes. Det er riktig, det er fornyelse av lisensen tid!

Mange programvareleverandører har følt knipe akkurat som deres kunder har, med noen kunder ikke å fornye programvareforsikring programmer eller holde seg på programvare og maskinvare oppgraderinger som en del av interne innstrammingstiltak. Mange av disse leverandørene har tilbudt spesielle salg eller oppgradere insentiver for å beholde sine kunder og holde dem oppdatert, men ikke Symantec.

Istedenfor å holde prising, Symantec har gjort dumdristig valg å doble sine priser ved å eliminere grunnstøtte og tvinge brukere til “avgjørende” nivå støtte. Dette betyr tilgang til en mindre-enn-nyttige kundesenteret 24×7 i stedet for 8 fra×5.

Her er nedbryting:

  • Virusbeskyttelse lisensiering er økt med over 50%
  • Backup Exec støtte har blitt økt med over 90%
  • For denne enorme økningen i overhead en 8-5 virksomheten får nå støtte tilgjengelig for dem når de ikke engang åpne.

Det er virkelig uheldig at dette kommer til en så vanskelig tid for små bedrifter rundt om i landet, da dette stort hopp i prisene vil bety at mange ikke har råd til å fortsette å bruke Symantecs tjenester. Mange vil bli tvunget til å sette sine virksomheter i fare ved å bruke utdaterte anti-virus programvare og støttes backup produkter, eller vil se til andre leverandører for løsninger.

Jeg skal jobbe med mange av mine klienter i de kommende månedene for å hjelpe dem mot alternativer. Noen klienter er allerede velge tilsvarende tilbud fra konkurrenter som Microsoft, Sophos, Komfortabel, Aperture og CA. Andre vil lide som de vil miste tilgang til mange overvåking og sentraliserte administrasjonsverktøy som de ser mot open source alternativer. I begge tilfeller, longtime kunder Symantec skal si farvel til sin fair-været venn, og jeg frykter begge sider vil lide av denne dårskap.

Jeg har bare ett spørsmål til Symantecs ledere:

Hva i all verden er det du tenker?